Powerchair voetbal

Komende zondag is een bijzondere dag voor alle Powerchair voetballers van Nederland. Op zondag 13 oktober spelen zij namelijk de eerste competitiewedstrijden ooit in Nederland. NEC Nijmegen, Heracles Almelo, en FC Eindhoven/Meierijstad nemen het tegen elkaar op in Schijndel. Ook wordt er op deze feestelijke dag een clinic georganiseerd. Iedereen is welkom bij dit historische moment.

Powerchair Football is een voetbalvorm voor mensen in een elektrische rolstoel. De voetballers gebruiken elektrische rolstoelen om zichzelf voort te bewegen. Aan deze rolstoel zit een speciale voetbeugel om de bal mee te passen en te schieten. Ook zijn er een aantal aanpassingen gedaan aan de spelregels. Zo wordt er vier tegen vier gespeeld, is de bal groter en zwaarder en is het een zaalsport. 

Eerste competitieronde 

13 oktober worden dus de eerste competitewedstrijden gespeeld. De competitie wordt georganiseerd door de KNVB en De Voetbaldroom, dit in samenwerking met de gastclub van deze competitiespeelronde FC Eindhoven/Meierijstad. Dit seizoen worden er drie competitiedagen georganiseerd en een finaledag aan het einde van het seizoen. 

De eerste speelronde vindt plaats in de sporthal op het Zuideinderpark, Rooiseheide 20 in Schijndel. Naast de spannende wedstrijden wordt er een clinic georganiseerd voor potentiële nieuwe spelers. Ook zullen diverse aansprekende (oud-)voetballers aanwezig zijn. 

De wedstrijden vinden zondag 13 oktober plaats van 10:00 tot 14:50 uur. Om 15:00 uur zal er vervolgens een clinic worden georganiseerd voor mensen die de sport zelf willen uitproberen. Tussen de wedstrijden door wordt er een officiële opening gehouden om 11:25 uur. Aanmelden is niet nodig!

Heeft u vragen over deze vorm van voetballen of over het evenement? Neem dan contact op met Harm Oppers.