Voetbalspelers van Meierijstad tekenen spelerscontract bij FC Eindhoven

Op 2 oktober 2024 bereikten de spelers van Meierijstad, die deelnemen aan blindenvoetbal, framevoetbal en Powerchair Football (elektrisch rolstoelvoetbal), een bijzondere mijlpaal.

In het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven ondertekenden zij hun officiële 'spelerscontract'. Dat gebeurde in aanwezigheid van, niemand minder dan, de hoofdtrainer van FC Eindhoven Maurice Verberne.

Met dit contract worden zij officiële ambassadeurs van passend voetbal voor de regio en promoten ze het passend sportaanbod van Meierijstad. Tijdens wedstrijden dragen zij het shirt van FC Eindhoven en gaan hiermee een duidelijke verbinding aan met de club. Dit evenement markeert een belangrijke stap in de samenwerking tussen FC Eindhoven en de Meierijstadse spelers, die actief zijn in verschillende aangepaste voetbalvormen. Een inspirerende dag waarbij de bijzondere groep voetballers het podium kreeg dat ze verdienen.

Primeur in Nederland

Op zondag 13 oktober speelt het Powerchair Football team al de eerste competitiespeelronde in het shirt van FC Eindhoven. Dit wordt voor het eerst georganiseerd en is een primeur in Nederland. Dit vindt plaats bij het Centrum voor Uniek Sporten in Schijndel, gemeente Meierijstad. Een persuitnodiging voor de eerste competitieronde Powerchair Footbal volgt nog.