Rioolreiniging: in de maanden september tot en met december

In de maanden september tot en met december vindt de reiniging en inspectie van het rioolstelsel plaats. Dit met als doel de toestand van het rioolstelsel te controleren. In de komende periode wordt er zo’n 40 kilometers bewerkt, verspreid over diverse kernen van Meierijstad.  

  • In Schijndel in week 48 en 49 komen het vuilwaterstelsel Duin III Zuid, regenwaterstelsel Pastoor van Erpstraat, regenwaterstelsel Kleine Borne, vuilwaterstelsel De Buitenhagen en het vuilwaterstelsel Schoolstraat aan de beurt. 
  • In Sint-Oedenrode in week 50 komen het infiltratiestelsel Pastoor Hackenstraat en infiltratiestelsel Rooise Zoom aan de beurt. 
  • In Veghel in week 36 t/m 42 komt het vuilwaterstelsel Centrum West aan de beurt en in week 42 t/m 45 vuilwaterstelsel Bunderse Hoek Noord en in week 45 t/m 48 regenwaterstelsel Bunderse Hoek Zuid. 

Het reinigen gebeurt met een hogedrukspuit. Het inspecteren van het riool gebeurt met een zelfrijdende robot camera. Deze maakt filmopnames van de binnenkant van de rioolbuis.  De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur en worden uitgevoerd door Nieuwco B.V. Als een straat aan de beurt is krijgen aanwonenden een brief van de aannemer. Daarin staat nadere informatie over de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden kan het voorkomen dat de straat even geblokkeerd is voor het verkeer. 

Voor de actuele planning en vragen over de uitvoering ga naar www.nieuwco.nl