Aankoop Rembrandtlaan 70 Veghel

De gemeente Meierijstad gaat het voormalige bankgebouw aan Rembrandtlaan 70 in Veghel aankopen. Als de gemeenteraad met dit voornemen instemt vindt de eigendomsoverdracht plaats op 5 juli 2024. 

Medio 2023 heeft de Rabobank gevraagd of de gemeente Meierijstad interesse heeft in de verwerving van het gebouw. Vanuit strategisch oogpunt (de ligging en triple A-locatie) en de lopende onderzoeken/studies naar de herbestemming/herinrichting van het gebied Stadhuisplein 2 tot en met 6 (hoek Rembrandtlaan/Stadhuisplein) is de afweging gemaakt om op het aanbod in te gaan. De gemeente is al eigenaar van de belendende gebouwen en buitenruimte aan Stadhuisplein 2 en 4. Met de aankoop verstevigt de gemeente haar positie en mogelijke toekomstige belangen.  

De verwerving dient tegelijkertijd ook een economisch belang. Door de aankoop kan het reeds in Rembrandtlaan 70 gehuisveste initiatief Startup Meierijstad worden voortgezet en uitgebreid, zodat aan meer startende ondernemers ondersteuning en begeleiding kan worden geboden. De Rabobank en Geldmaat blijven de komende jaren (kantoor-)ruimte terug huren. Voor de leegstaande ruimtes wordt een onderzoek opgestart voor tijdelijke of structurele invulling en/of het op termijn toevoegen aan het te herinrichten/-bestemmen gebied Stadhuisplein 2 t/m 6.

De Rembrandtlaan 70 kan ook worden ingezet voor de tijdelijke huisvesting van politie enbrandweer die nu zijn gehuisvest in het gedateerde politiebureau Stadhuisplein 4 en de verouderde brandweerkazerne Stadhuisplein 2. Zowel brandweer als politie zijn op zoek naar nieuwehuisvestingslocaties.