Wat u nu al kunt doen

Met een goed geïsoleerde woning, bespaart u maandelijks op uw energierekening. Lees wat u als huurder of eigenaar van een woning kunt doen. Of laat u hierover informeren.

Voor veel wijken geldt dat de woningen straks verwarmd worden met een techniek die lage temperatuur levert. In dat geval moeten de woningen goed worden geïsoleerd. Met een goed geïsoleerde woning, bespaart u ook maandelijks op uw energierekening. 

Woningeigenaar

Bent u zelf woningeigenaar dan kunt u bijvoorbeeld beginnen met het isoleren van de woning. De grootste besparingen (in energie en in geld) vallen te halen op de onderdelen van de woning waar veel warmte kan ontsnappen: dak, gevel, vloer en beglazing. Deze maatregelen worden ‘no regret’ of spijtvrije maatregelen genoemd. Het is namelijk nog niet zeker welke manier van verwarmen straks gekozen wordt, maar isoleren van uw woning is altijd slim om te doen.

Huurder

Bent u huurder van een woning, dan kunt u met uw verhuurder overleggen welke maatregelen zij kunnen treffen om uw woning energiezuiniger te maken. De woningcorporatie in uw wijk neemt al de nodige maatregelen. Dus misschien is uw woning al helemaal klaar. U kunt dan zelf nog besparen door uw apparatuur niet meer op stand by te zetten en allerlei andere maatregelen in uw huishouden.

Advies

Informeer bij het energieloket Brabant woont slim naar de geschikte maatregelen voor uw woning. Bij het energieloket ontvangt u ook informatie over subsidiemogelijkheden en informatie over duurzaamheidsleningen voor de verduurzaming van uw woning. Ook kunt u een energiecoach om advies vragen. Een afspraak maken kan via http://ecmeierijstad.nl/energiecoach/.