Voedselverspilling

Websites en tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Voedselverspilling kunnen we alleen samen tegengaan. Met meer kennis en kleine veranderingen kunt u een grote impact maken. Hoe kunt het beste uw eten bewaren? Is eten nog bruikbaar na de houdbaarheidsdatum? Wat voor gerechten kunt u maken met restjes? Hoe wordt de vriezer uw beste vriend? Er zijn genoeg websites die u  kunnen helpen bij het beantwoorden van dit soort vragen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

Samen tegen voedselverspilling

Kom samen in actie om in 2030 voedselverspilling met de helft te verminderen. De website samentegenvoedselverspilling geeft u tips. Daarnaast leest u hoe u als  ondernemer een bijdrage kunt leveren. En biedt de website lesmateriaal aan voor scholen.

Slim kopen, koken en bewaren

Onnodig voedsel weggooien is zonde voor het milieu en je portemonnee. Met tips om slim te kopen, koken en bewaren maakt Milieu Centraal het makkelijk om daar iets tegen te doen. Want eten is om op te eten! Kijk voor de anti-verspillingstips op milieucentraal.nl

Feiten, cijfers, tips en advies

Wat is voedselverspilling en wat zijn de grootste fouten die wij maken? Kijk op natuurenmilieu.nl voor alle informatie over voedselverspilling. De feiten en de cijfers brengen het probleem in beeld. Met tips en advies kan iedereen onderdeel zijn van de oplossing.

Duurzame producten kopen

Het is leuk om zelf te bedenken hoe u kunt voorkomen dat u voedsel weggooit. Maar er zijn ook bedrijven die zich hiermee bezighouden en producten creëren van voedsel dat anders zou worden weggegooid. U kunt deze producten dus ook gewoon kopen. U vindt Nederlandse ondernemers die verspilling tegengaan met verrukkelijke producten op verspillingisverrukkelijk.nl