Keurmerk Veilig Ondernemen en Collectieve beveiliging

Afspraken van ondernemers, gemeente, politie en brandweer om overlast, criminaliteit en beheer op bedrijventerreinen aan te pakken

Bedrijventerreinen De Dubbelen, De Amert en Doornhoek in Veghel, bedrijventerrein Molenakker in Erp, bedrijventerreinen Duin e.o. en Rooiseheide in Schijndel,  bedrijventerrein Nijnsel in Nijnsel en bedrijventerrein De Kampen in Sint-Oedenrode zijn voorzien van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). In een KVO-werkgroep maken ondernemers samen met gemeente, politie en brandweer en eventuele andere partijen afspraken om overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken.  
Nadat het Keurmerk Veilig Ondernemen voor de bedrijventerreinen is behaald, kan door deelnemende bedrijven bij diverse verzekeraars een fikse korting worden verkregen. Het betreft een korting op de verzekeringen voor gebouwen en bedrijfsmiddelen (inventaris en voorraad).  

Daarnaast is op diverse bedrijventerreinen in de gemeente Meierijstad is een up-to-date camerabeveiliging- en kentekenregistratiesysteem aanwezig of zijn afspraken gemaakt met een beveiliger. 

Meer informatie over Keurmerk Veilig Ondernemen en Collectieve beveiliging.